Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Λαχανόπιτα χωριάτικη


Συνταγή για την παραδοσιακή λαχανόπιτα


Η λαχανόπιτα είναι από τις πιο χαρακτηριστικές όσο και παραδοσιακές πίτες . Επειδή τα χόρτα και τα σπανάκια είναι άφθονα οι νοικοκυρές μπορούν να τη φτιάχνουν και τους δώδεκα μήνες του χρόνου.

Για να φτιάξουμε μία λαχανόπιτα θα χρειαστούμε:

αλεύρι σταρένιο: για 2 έως 4 φύλλα

λάχανα: 1 ως 1/2 κιλά.

τυρί φέτα: 200-300 γραμμάρια.

λάδι: 200 γραμμάρια

αλάτι: ανάλογο

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλάθετε τέσσερα φύλλα.Τρίβετε τα λάχανα, προσθέτετε τριμμένο τυρί φέτα, λάδι, αλάτι.Μετά το στρώσιμο του φύλλου (μονού ή διπλού), στο ταψί τοποθετείτε τα λάχανα και σκεπάζετε με μονό ή διπλό φύλλο.

Το βάζετε στο φούρνο που έχετε προθερμάνει για περίπου 35 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: